Uitfasering R22 Verboden Koudemiddel

Vanaf 1 januari 2010 is besloten tot een uitfasering van R22 verboden koudemiddel. Het is sindsdien niet meer toegestaan om bestaande koel-, vries- en airconditioninginstallaties die zijn gevuld met het koudemiddel R22 bij te vullen met nieuw R22. Er mag alleen nog bijgevuld worden met geregenereerde (teruggewonnen en bewerkte) R22. Vanaf 2015 mag er helemaal geen R22 of de met R22 gemengde servicekoudemiddelen meer gebruikt worden.

Per bedrijf moet een installatiegerichte strategie voor de uitfasering van R22 uitgezet worden. Voor eigenaren van koel- en klimaatinstallaties is het noodzakelijk om nu actie te ondernemen omdat het geregenereerde koudemiddel R22 steeds schaarser wordt en dit uitval van installaties tot gevolg kan hebben.

De sector koudetechniek en luchtbehandeling, verenigd in de brancheorganisatie NVKL, kan niet garanderen dat alle koel- en klimaatinstallaties met het koudemiddel R22 nog blijven draaien.

Op de kenplaat op het buitendeel van uw installatie kunt u zien of uw installatie op R22 draait. U kunt ook een NVKL-installateur bij u in de buurt raadplegen. De NVKL-erkende installateurs zijn specialisten op dit gebied en kunnen ondernemingen helpen met een duurzame en energiezuinige oplossing.

uitfasering R22


uitfasering R22 verboden koudemiddel


synthetische koudemiddelen
natuurlijke koudemiddelen

Welk koudemiddel zit er in uw koelapparatuur ?

U kunt dit te weten komen via de kenplaat op de buitenunit vinden of in de logboeken die u beheert. De kenplaat is onleesbaar of het logboeken is weg.

Dan heeft Climate Connection de oplossing voor u Climate Connection komt naar u toe en doet de Koelapparatuur Check-Up. Uw koelapparatuur wordt op de volgende punten gecontroleerd.Koudemiddel Meten Stromen/Meggeren Meten Temperaturen
     
- Koudemiddel - Compressor (en) - Condensor in/uit temperatuur
- Lekdichtheid - Fanmotor (en) - Verdamper in/uit temperatuur
- Pers en zuigdrukken - Spoelen - Verdampingstemperatuur
    - Condensatietemperatuur
    - Oververhitting expansieventiel

Wij controleren ook uw koudemiddelen administratie : Logboeken

Wat kunt u verwachten van de koelapparatuur Check-Up.

Bij elke Koelapparatuur Check-Up die Climate Connection uitvoert, ontvangt u van ons een rapportage met daarin de bevindingen van onze service engineer. Zo blijft u altijd op de hoogte van eventuele defecten en slijtage van uw koelapparatuur. Constateren wij tijdens het onderhoud een defect dan kunt u rekenen op onze vakkundige service engineer die het defect direct probeert te verhelpen.

Wat kunt u verwachten na de Koelapparatuur Check-Up.

- Rapportage Installatie
- Advies reparatie
- Advies vervanging


Onderhoudscontract

Wilt u ook mee profiteren van alle bovengenoemde voordelen zoals meerdere van onze klanten? Kies dan voor een onderhoudscontract bij Climate Connection. Informeer naar de mogelijkheden.

Informatie