Airco Wartepomp VRF

VRV KopenVerantwoordelijkheid voor het milieu

Wij denken groen en acteren daar naarVoor een blijvende samenwerkingEen jong bedrijf met 30 jaar kennis en ervaringMet Passie en Betrokkenheid vinden wij altijd een oplossingKlein bedrijf met mooie doelenWij streven naar kwaliteit en resultaatAirco, Warmtepomp, Vrf

KopenWat is een Airco Warmtepomp, VRFWat is een Warmtepomp:Met een warmtepomp kan je je woning, sanitair water en zelfs je zwembad energiezuinig en milieuvriendelijk verwarmen. Maar hoe werkt een warmtepomp precies? Uit welke onderdelen bestaat zo’n duurzame verwarmingsinstallatie? En waarom is een warmtepomp zo’n interessant alternatief voor een klassieke verwarmingsketel? In dit artikel geven we je graag de nodige warmtepomp uitleg!Het principe van een warmtepomp is eenvoudig: deze installatie onttrekt warmte aan de lucht, de bodem of het grondwater en geeft die af aan je woning, sanitair water of zwembad. Een warmtepomp wekt maar liefst tot 80% van zijn geproduceerde warmte op uit hernieuwbare energie. Voor de overige 20% heeft dit systeem elektriciteit nodig. Daardoor is een warmtepomp een energiezuiniger, ecologischer en op langere termijn ook goedkoper alternatief voor cv-ketels op gas.Wat is Airconditioning:De volgende 5 kenmerken zijn bepalend voor een ideale en gezonde leefomgeving:


TemperatuurEen airconditioner houdt de temperatuur constant op peil wat ideaal is voor het organisme: hoe minder het menselijk lichaam onderhevig is aan temperatuurschommelingen hoe beter het lichaam functioneert.


VochtigheidEen airconditioner regelt niet alleen de temperatuur. Tijdens warme zomerdagen haalt uw airconditioner of warmtepomp ook vocht uit de lucht waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat. Algemeen wordt aanvaard dat de ideale vochtigheidsgraad in de lucht tussen de 40 en 60% bedraagt. De moderne aircosystemen zorgen ervoor dat deze vochtigheidsgraad steeds behouden blijft.


ZuiverheidElke dag komen we in aanraking met lucht die vervuild is. Dankzij de filters filtert de airconditioner schadelijke stoffen, zoals stof, pollen, rook en bacteriën uit deze vervuilde lucht. Een airconditioner zorgt ervoor dat je steeds gezonde lucht inademt.


Luchtcirculatie


Tocht ontstaat door het te snel circuleren van lucht in een ruimte. Deze tocht zorgt voor afkoeling van het lichaam of gedeelten ervan, waardoor verkoudheden ontstaan. De huidige airco-installaties zorgen voor aangepaste luchtsnelheden die geen tocht met zich meebrengen.


VentilatieHet is ook mogelijk de airco enkel aan te zetten om lucht te ventileren. De binnenlucht van een ruimte wordt vervangen door gerecirculeerde gefilterde lucht, zonder te koelen of te verwarmen. Dit op zich zorgt al voor een verfrissend gevoel doordat de lucht in beweging is.


Wat is een VRF/VRV:Een VRF-/VRV-systeem is een energiezuinig airconditioningsysteem dat complete gebouwen kan koelen en/of verwarmen. VRF staat voor Variable Refrigerant Flow en VRV staat voor Variable Refrigerant Volume. Dit houdt in beide gevallen in dat de hoeveelheid koudemiddel, en daarmee de capaciteit binnen het systeem, kan variëren. Zo’n installatie bestaat uit meerdere binnenunits en een of meerdere buitenunits. Afhankelijk van de systeemkeuze kunt u dus op hetzelfde moment in de ene ruimte koelen en in de andere ruimte verwarmen.


Een VRF-/VRV-installatie gebruikt u als hoofdverwarming en kan ook nog gekoppeld worden aan vloerverwarming voor meer comfort. Steeds meer mensen kiezen voor deze installatie vanwege de combinatie van koelen, verwarmen en ventileren. Er zijn zelfs mogelijkheden om warm tapwater te bereiden.


Voor wat voor toepassingen is een VRF-systeen geschikt? Over het algemeen plaatst u VRF-/VRV-systemen in de grotere gebouwen. Denk hierbij aan kantoren, hotels, (sport)scholen, restaurants, laboratoria, ziekenhuizen etc. Een VRF-/VRV-systeem is zeer geschikt voor dit soort gebouwen omdat u met één systeem meerdere ruimten koelt en verwarmt. De temperatuur kan daarbij per ruimte worden bepaald.

koeling

Koeling

Heeft u vragen over koeling (koel/vriescel) dan hebben wij in iedere situatie een passend antwoord. Uw koeling is onze zorg.

airconditioning

Airconditioning

Heeft u vragen over uw airco dan hebben wij voor iedere situatie passend antwoord. Uw airconditioning is onze zorg.

klimaattechniek

Warmtepomp

Heeft u vragen over een warmtepomp van uw kantoor dan hebben wij voor alle situaties een antwoord.Uw warmtepomp is onze zorg.

ventilatietechniek

VRF

Heeft u vragen over een VRF instalatie voor uw kantoorpand dan hebben wij voor iedere situatie een passend antwoord. Uw ventilatie is onze zorg.

Aanleg nieuwe airconditioning installatie aanvragen.

Informeer naar de verschillende mogelijkheden Climate Connection specialist in airconditioning